Thuiszorgbedrijf Best Care vraagt faillissement aan

Thuiszorgorganisatie Best Care uit Heenvliet is failliet. Aanleiding zijn veranderingen in de langdurige zorg begin dit jaar, waardoor het bedrijf veel moest bezuinigen.
De rechtbank sprak het faillissement maandag uit. Totdat meer bekend is over hoe het nu verder moet met het bedrijf, hoeven klanten niet bang te zijn dat ze geen thuiszorg meer krijgen.

Momenteel wordt gekeken naar hoe de klanten thuiszorg kunnen blijven houden. Mogelijk worden de cliënten en de medewerkers ondergebracht bij een andere thuiszorgorganisatie.

Dalende omzet
Afgelopen jaar is de omzet van Best Care met een kwart gedaald. Hoewel het aantal cliënten alleen maar toeneemt, heeft Best Care door de bezuinigingen drie maanden geen nieuwe klanten kunnen aannemen.

Er kwam daardoor niet genoeg geld binnen om de vaste lasten van het bedrijf te betalen. Maatregelen als het ontslaan van mensen op het kantoor hebben het bedrijf naar eigen zeggen niet geholpen om de kosten te drukken.

Bij Best Care werken ongeveer honderd mensen en worden zo'n tweehonderd klanten bediend. De organisatie werkt vooral op de Zuid-Hollandse eilanden.
Deel dit artikel:

Reageren