VIDEO: een krokodil of een zeehond, wát zwemt hier in de Rijnhaven?!

Een gekartelde rug, lange staart en flinke golven. Wát er precies rondzwemt in de Rijnhaven van Rotterdam is onduidelijk, maar we accepteren het Monster van Rijnhaven nu al als Rotterdams erfgoed.

Een krab, een krokodil, een haai of misschien gewoon een enorm stuk plastic. In de Rijnhaven zwemt sinds een paar dagen een mysterieus wezen rond, waarvan we alleen maar kunnen raden wát het precies is. Op video's lijkt een gekartelde rug af en toe boven water te komen. Wat het is? Oordeel zelf.

Het Havenbedrijf laat weten op de hoogte te zijn van de beelden die rondgaan, maar kan nog niet zeggen wat zich precies in het water bevindt. Wellicht gaat het om een steur. "We hebben vorige week de eerste signalen gekregen. We hebben zowel in de Maashaven als in de Rijnhaven gekeken, maar niets gevonden. Wij zijn ook benieuwd wie of wat het monster van de Rijnhaven is", zegt een woordvoerder.

Volgens André De Baerdemaker van Bureau Stadsnatuur gaat het mogelijk om een meerval. "Dat is de grootste vis in onze wateren. Aan de bewegingen te zien gaat het mogelijk om een dier dat zit verstrikt in een net of in afval. Maar het zouden ook paaiende vissen kunnen zijn, alhoewel die meestal niet zulke bewegingen maken."

Hij denkt niet aan een zeehond. "Die had je met de kop moeten zien bovenkomen. En een krokodil beweegt niet zo. Die zwemt gladjes door het water."

Deel dit artikel:

Reageren