nieuws

Kerstkaarten van vreemden ontroeren patiënten

De patiënten van het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam krijgen deze dagen onverwachte post: kerstkaarten geschreven door onbekenden. "Het geeft hoop en het zorgt voor een warm hart", zegt de ontroerde patiënte Jadey Laclé.
Ze kan met moeite een traan onderdrukken. "Het laat maar zien dat de wereld niet zo'n slechte plek is. Het doet ons allemaal erg veel goed."

De kaartjes werden leeg bezorgd bij bewoners in de regio. "Daarbij zat een folder met het verzoek deze kaart terug te sturen met een mooie boodschap", vertelt Joanne Moret, van het Ikazia Ziekenhuis. Tot nu toe zijn meer dan 5000 kaarten bezorgd.

Thuis naar het ziekenhuis

De kerstdagen zijn voor de familie van Laclé zeer belangrijk. Normaal duurt het feest bijna twee weken, maar dat plan is omgegooid. In november is namelijk duidelijk geworden dat Laclé hartproblemen heeft.
Laclé mist haar familie en haar vijf kinderen. Toch bieden de kaarten troost. "Het helpt ook dat de familie een dag mag komen", lacht Laclé. "Dan gaan we beneden zitten en mogen we de tafels dekken. We halen thuis naar het ziekenhuis."