STEEKPARTIJ

21-jarige man doodgestoken in Rozenburg, politie houdt 17-jarige verdachte aan

Dode bij steekpartij Koninginnelaan in Rozenburg
Dode bij steekpartij Koninginnelaan in Rozenburg © MediaTV
Bij een steekpartij aan de Koninginnelaan in Rozenburg is maandagmorgen vroeg een dode gevallen. Het gaat om een 21-jarige man. Wat de aanleiding van de steekpartij is, is nog niet bekend. De politie heeft in de directe omgeving een 17-jarige verdachte aangehouden.
Het slachtoffer is gevonden op de parkeerplaats van tennisclub Rozenburg. De politie kreeg rond 06:00 uur een telefoontje met de melding van een steekpartij. Toen de agenten ter plaatse kwamen, troffen zij een overleden man aan in een auto. De politie heeft de omgeving afgezet met hekken en lint.
Politieafzetting bij de parkeerplaats
Politieafzetting bij de parkeerplaats © Rijnmond
Een omwonende vertelt dat haar man vanmorgen wakker is geworden van herrie: "Hij zei dat hij iets gehoord had bij de auto’s op de parkeerplaats en ging even kijken. Hij hoorde eerst een soort ruzie en hij zei ‘dat gaat fout’. Toen is hij naar buiten gegaan maar hij zag niks. Daarna kwamen er al gauw politieauto’s."
De buurtbewoner zegt dat de parkeerplaats vaker wordt gebruikt als hangplek: "Er is wel vaker geluid, dus we dachten niet meteen dat het heel erg was."
De politie bekijkt of er een verband is met de dodelijke steekpartij aan de Laan van Nieuw Blankenburg. Daarbij kwam op 30 september 2020 een 17-jarige jongen om het leven.