ZADKINE

Zadkine 'superblij' met versoepelingen in het onderwijs

Klaslokaal Zadkine College
Klaslokaal Zadkine College © Rijnmond
"Ik ben superblij, wij zijn met z'n allen superblij", zegt Marloes de Vries, tijdelijk bestuursvoorzitter van het Zadkine, over de versoepelingen in het onderwijs. Vanaf eind augustus geldt voor haar organisatie de anderhalve metermaatregel niet meer en is fysiek onderwijs weer mogelijk. Het Zadkine is een mbo-school met vestigingen in het hele Rijnmondgebied waar meer dan tweehonderd opleidingen gevolgd kunnen worden.
De Vries zegt dat ook de docenten van het Zadkine blij zijn dat ze weer voor de klas kunnen staan: "Ze verlangen er echt naar om de studenten weer te zien." Bang voor besmettingen zijn de meesten volgens De Vries niet: "De meesten zullen gevaccineerd zijn en we houden de hygiënemaatregelen in acht."
Op de gang moeten mondkapjes worden gedragen en in de klassen mogen niet meer dan 75 studenten zitten. Dat is voor het Zadkine geen probleem. "Wij zitten niet met 75 studenten, het is juist onze visie om kleinere groepen te hebben, daarmee heb je toch nog meer contact met de studenten", aldus De Vries. De mondkapjesplicht op de gangen zal streng worden gehandhaafd op de vestigingen van het Zadkine.