nieuws

N59 bij Den Bommel weer open na dodelijk ongeluk

Een automobilist is dinsdagochtend om het leven gekomen bij een auto-ongeluk op de N59 bij Den Bommel. De weg was de hele dag in beide richtingen dicht. Om 18.20 uur werd de weg weer vrijgegeven door Rijkswaterstaat.
Een tankwagen en een personenauto botsten rond 10.30 uur op elkaar tussen Oude-Tonge en Achthuizen. De auto belandde door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft en reed frontaal op de tankwagen.
De 48-jarige bestuurster uit Schiedam van de personenauto kwam om het leven. De tankwagenchauffeur is niet gewond geraakt.
Complexe berging
De tankwagen lag op zijn kant naast de weg. Rond 17.00 uur was de tankwagen leeggepompt en stond de vrachtwagen weer rechtop. "Dat is een flink karwei dat veel tijd in beslag neemt", aldus een woordvoerster.

Het verkeer moest een tijdje omrijden via de A59, maar dat is inmiddels niet meer nodig omdat de tankwagen geen benzine meer lekt. Auto's kunnen langs het ongeluk via de oude provinciale weg N498, die parallel loopt aan de N59.
Gevaarlijke weg
De N59 tussen Den Bommel en het Hellegatsplein staat bekend als een drukke en gevaarlijke tweebaansweg, waar vaak ongelukken gebeuren. De gemeente Goeree-Overflakkee stuurde daar in maart 2014 al een boze brief over naar verkeersminister Melanie Schultz.
De minister liet in mei weten dat maatregelen worden genomen om de veiligheid op de N59 bij Den Bommel te verbeteren. De wegaanpassingen zijn alleen pas in 2020 klaar.
Gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland en de provincies Zuid-Holland en Zeeland gaan in 2016 de veiligheid van de weg opnieuw bepleiten. Dat laat Goeree-Overflakkee dinsdag weten.
Ongelukken
Afgelopen juni raakten twee mensen zwaargewond nadat een auto op de verkeerde weghelft terecht was gekomen. In februari vorig jaar reed een bestelbus tegen een verkeerslicht aan.
Een Hagenaar verongelukte in september 2013 op de N59 bij Den Bommel. Bij dat ongeluk waren ook een personenauto en een vrachtwagen betrokken.
Bijna een jaar eerder vond een motorrijder ook de dood op de provinciale weg bij Achthuizen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl