DE VERDIEPING

Luister terug: Casper van Eijck ontmoet Hélène Hendriks in De Verdieping

Eens in de maand maakt Ruud de Boer de studio vrij voor medepresentator Casper van Eijck in het interviewprogramma van Rijnmond: De Verdieping. Deze keer heeft Casper Hélène Hendriks te gast; niet bepaald een onbekende voor Van Eijck.
Hélène en Casper leerden elkaar kennen bij Feyenoord. Van Eijck was jarenlang de clubarts in de Kuip en Hendriks deed en doet daar haar werk als verslaggever van ESPN. Door de jaren heen hebben ze veel met elkaar gedeeld. De basis voor een goed gesprek is dus in ruime mate aanwezig.
Hendriks is inmiddels uitgegroeid tot een BN-er, Van Eijck een zeer kundig arts. Hun 'zwakke plek' is dat ze gek zijn van voetbal. Hendriks heeft zich in het typische mannenwereldje wat de voetballerij nog altijd is opgewerkt tot een zeer gewaardeerde kracht. Naast haar werk voor ESPN is ze de vaste vervanger van Wilfred Genee bij Veronica Inside. Samen presenteerden ze kortstondig de talkshow Café Hendriks en Genee, dat door haar gekscherend Café Wilfred en Genee werd genoemd, omdat zij slechts een bescheiden rol speelde. Het programma werd wegens gebrek aan succes vrij snel van de buis gehaald.
Het gesprek van Hendriks en Van Eijck is er eentje over het leven en over muziek. Want dat is waar Van Eijck bij zijn gasten altijd naar op zoek gaat; de liefde voor muziek en de betekenis in het leven. Eerder ging hij over deze onderwerpen al het gesprek aan met onder andere Hugo Borst, Giovanni van Bronckhorst, Sander de Kramer, René van der Gijp, Loes Luca en Diederik Gommers.

De Verdieping is het interviewprogramma van Rijnmond. Met daarin bekende, onbekende, maar altijd bijzondere regiogenoten. Met presentator Ruud de Boer, die af en toe met liefde zijn plek afstaat aan Casper van Eijck of een andere programmamaker van Rijnmond. Iedere vrijdag om 18:00 uur op Radio Rijnmond en 24/7 via de podcast: