nieuws

"Het lijkt hier wel een oorlogsgebied"

Glasscherven, dakpannen, ontzette sloten en dichtgetimmerde ramen. Het is vrijdagochtend het bewijs dat het tijdens Oud en Nieuw flink misging op de Zalm in Ridderkerk.
Bewoners van de Zalm werden tijdens de nieuwjaarsnacht rond 00.10 uur opgeschrikt door een hevige knal. Een 51-jarige Ridderkerker stak een zware vuurwerkbom af, met vier lichtgewonden en een ravage tot gevolg.
Vijf huizen en twaalf auto's raakten beschadigd. Onder meer de ramen zijn gesneuveld door de harde klap. De politie heeft het gebied afgezet met linten waarop staat 'Gevaarlijk gebied. Niet betreden.'

'Dit kan niet goed zijn'

De buren stonden buiten te kijken naar het vuurwerk toen ze plotseling een harde klap hoorden. "Het was zo hard dat het nooit goed kon zijn. Zelfs bij ons zijn de dakpannen en de vensterbank eraf", vertelt een buurvrouw die woont in een blokje achter de plek waar de explosie plaatsvond.

Naast de schade in de straat zijn er ook mensen van 18, 31, 34 en 46 jaar lichtgewond geraakt. Twee mensen moesten naar het ziekenhuis.
"Onze zoon is geraakt in zijn lies door glasschreven", zegt een geschrokken buurman vrijdagochtend. Zijn zoon was net naar het vuurwerk gaan kijken op het moment dat de explosie plaatsvond. "Hij moest naar het ziekenhuis. Nu gaat het wel weer, maar hij loopt nog wel krom."
Onderzoek illegaal vuurwerk
Het is nog onduidelijk of de explosie is veroorzaakt door illegaal vuurwerk. De politie doet daar onderzoek naar. De 51-jarige Ridderkerker die verantwoordelijk is voor het stuk vuurwerk, is aangehouden.