nieuws

'Intercity Direct slechtste trein van Nederland'

Intercity Direct
Intercity Direct
De Intercity Direct was in 2015 de slechtst presterende binnenlandse trein van Nederland. Dat schrijft de website Treinreiziger.nl. Eén op de zeven treinen van de dienst tussen Rotterdam en Amsterdam valt uit.
De Intercity Direct vanuit Amsterdam via Rotterdam naar Breda presteert iets beter: een op de tien treinen komt nooit aan. Landelijk gezien valt gemiddeld slechts een op de vijftig treinen uit.
De uitval is fors hoger dan vastgelegd is in afspraken tussen de NS en ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het afgelopen jaar zou slechts een half procent van de treinen niet aan mogen komen.

Vertraging

Volgens de website scoort de Intercity Direct ook belabberd op het gebied van vertraging. Tussen de hoofdstad en Breda heeft bijna een kwart een vertraging van 3 minuten of meer.
De rest van alle treinen in Nederland was in tien procent van de gevallen vertraagd.
Het is niet voor het eerst dat de spoordienst in opspraak komt. In mei meldde NRC dat de treinverbinding veel vaker uitvalt en vertraging heeft dan de NS zelf meldt.

Fyra

Intercity Direct rijdt met gewone treinen over de hogesnelheidslijn als vervanger voor de Fyra. Deze hogesnelheidsverbinding werd in 2013 uit de dienst werd genomen wegens wanprestaties en grote problemen met het materieel.
Voor gebruik van de Intercity Direct moeten treinreizigers extra betalen..

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl