nieuws

Zangeres Annie de Reuver (98) overleden

Annie de Reuver is overleden. Anna Maria Clasina de Reuver was in de jaren veertig en vijftig een van de populairste Nederlandse zangeressen bij The Ramblers en later bij The Skymasters. Ze werd 98 jaar.
Bas van Toor bracht als elk jaar op Oudjaarsdag oliebollen bij De Reuver. Met behulp van de buurvrouw van De Reuver kwam de clown binnen. Toen bleek dat ze was gevallen. De zangeres is in het ziekenhuis nog geopereerd, maar op Nieuwjaarsdag overleden.
''Annie was een klassewijf,'' zei Van Toor op Radio Rijnmond. ''Ze was misschien oud, maar scherp van geest.''
De Rotterdamse zangeres debuteerde in de jaren dertig bij The Ramblers. Ook zong ze bij The Skymasters. Haar bekendste nummer is 'Kijk Eens In De Poppetjes Van Mijn Ogen'.
In de jaren zeventig presenteerde De Reuver talentenjachten op televisie. Ze ontdekte onder anderen Pierre Kartner (Vader Abraham), Ben Cramer en de Kermisklanten. In de jaren tachtig produceerde ze nog de hit Kleine Jodeljongen voor Manke Nelis.
In 1994 kreeg De Reuver de Erasmusspeld van de gemeente Rotterdam. Drie jaar geleden werd haar 95ste verjaardag nog groots gevierd.
Rein Wolters schreef haar biografie 'Onverbloemd' die ze op haar 90e verjaardag in het Oude Luxor kreeg overhandigd. "We wilden eigenlijk dit jaar weer gaan praten om de biografie uit te breiden", zegt Wolters.