nieuws

Amsterdammers kunnen liken dat Rotterdammers eerder dood gaan

De helft minder auto’s in Rotterdam. Dat is het doel van de actiegroep Adem In Rotterdam. Om dit te bereiken heeft de club maandag een advertentie in het Parool geplaatst waarin Amsterdammers wordt opgeroepen te liken dat Rotterdammers drie jaar eerder dood gaan.
Adriaan Korthuis van
vindt de actie nu al geslaagd. “De advertentie doet wat wij graag wilden, namelijk de tongen losmaken en de discussie over schone lucht in Rotterdam een nieuwe impuls geven.”
Ondanks het invoeren van een milieuzone in Rotterdam vindt Adem In Rotterdam dat er te weinig gebeurt. “Er wordt in feite structureel heel weinig gedaan aan het schoonmaken van de lucht. De milieuzone doet maar heel weinig en wordt in onze ogen gebruikt als schaamlapje om te voorkomen dat er echt goede maatregelen worden genomen.”
Volgens Korthuis ontwijkt de gemeente Rotterdam de discussie hoe het verkeer in de stad aangepakt moet worden. “Je moet dan denken aan het vermijden van doorgaand verkeer in de stad. Wij willen maatregelen die wel werken. Zo willen we dat er gekeken wordt naar hoe de totale hoeveelheid verkeer minder kan worden gemaakt.”
Er is door Amsterdammers nog niet massaal gereageerd op de advertentie. Dinsdagochtend was de advertentie door 32 mensen geliked. De Facebookpagina van Adem In Rotterdam is inmiddels door een kleine 1.100 mensen geliked.
Adem In Rotterdam voerde eerder actie met borden in de vorm van doodskisten langs doorgaande wegen in de stad.