Rotterdam Marketing Award voor Aboutaleb

In de Laurenskerk in Rotterdam heeft burgemeester Aboutaleb de Rotterdam Marketing Award in ontvangst genomen. De prijs is voor de man of vrouw die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het imago van de stad.
Volgens de jury is de burgemeester 'de ultieme ambassadeur van Rotterdam'. Op het moment dat de prijs werd uitgereikt, was Aboutaleb al bezig met het voorlezen van zijn speech voor de winnaar. Niet wetende dat hij dat zelf was. Hij werd onderbroken door de jury, die zei dat er maar een echte winnaar kon zijn: Ahmed Aboutaleb zelf.

"Ik ben zo ongelooflijk van deze stad gaan houden", zei de burgemeester. "Het succes zit 'm in de mensen, van de kleintjes tot aan degenen van wie ooit een dichter zei 'hun haar heeft inmiddels vlam gevat'. Ik bel mijn moeder niet zo vaak als ik zoiets meemaak. Maar ik bel haar vanavond om te zeggen dat ze trots moet zijn op de stad Rotterdam, die haar eigen zoon zo warm heeft binnengehaald."

Ook Roland Wondolleck van Rotterdam The Hague Airport viel in de prijzen, hij kreeg een oeuvreprijs voor zijn werk om het imago van de stad te verbeteren. Een aanmoedigingsprijs was er voor de mensen achter BlueCity010, de nieuwe eigenaren van Tropicana.

Deel dit artikel:

Reageren