Beatrice 'Electric Lady' van der Poel in Live uit Lloyd

Zangeres en muzikant Beatrice van der Poel vertelde begin 2015 in Live uit Lloyd dat ze bezig was met een muzikaal eerbetoon aan Jimi Hendrix. En zie daar, na de zomer ging ze toeren als "Electric Lady".

Met dit nieuwe programma brengt Beatrice een hallucinerende ode aan Jimi Hendrix die 45 jaar geleden overleed. De Club van 27... je kent het. Ze bewerkte en vertaalde stukken van Hendrix tot verrassend sensuele en psychedelische klank-poëzie, gezongen op elektrisch geladen riffs en licks. Electric Lady is tot en met mei 2016 te zien in de Nederlandse theaters. Thomas Verbogt schreef de theaterteksten. Mogelijk volgt in juni nog een show op de Rotterdamse Parade.

"Op jonge leeftijd raakte ik al gefascineerd door Hendrix, die zwarte muziek deed versmelten met soul en rock. Ik was als door bliksem getroffen door zijn enorme passie, extraverte podiumpresentatie en zijn virtuoze gitaarspel. Zijn sensationele manier van spelen, de akkoorden, de sound en zijn performance zijn uniek," aldus Van der Poel. "Het idee om iets met dit fenomeen te doen bleef door mijn hoofd spoken. Het was vorig jaar 45 jaar geleden dat-ie stierf en dat leek me een mooie aanleiding om hem aan een nieuw publiek voor te stellen." Jimi Hendrix zou momenteel 73 jaar zijn.

In Live uit Lloyd speelt en zingt 'Electric Lady' Beatrice van der Poel vijf songs. Met Tim Eijmaal (ook Sven Hammond) op gitaar, Thijs Vermeulen (ook Sjako!) op bas en Daniel van Dalen op drums en percussie. 

Nog in de buurt te zien en horen op 28 februari in Theater Walhalla op Katendrecht en 1 april in theater De Koningshof in Maassluis.


Website

Facebook

Twitter

Youtube

Podcast

Meer over dit onderwerp:
liveuitlloyd
Deel dit artikel:

Reageren