Damen: 'Klap is nu harder dan bij vorige blessure'

Alessandro Damen mag zich nu al de pechvogel van het jaar noemen. De keeper van Excelsior was net hersteld van een zware knieblessure, toen hij tijdens het trainingskamp in Portugal opnieuw dezelfde blessure opliep. Deze keer, aan zijn andere knie.
Damen heeft het moment nog helder voor geest. "We waren met de keepers een oefening aan het doen. Ik kreeg een bal met een stuit erin richting mijn rechterknie. Dus ik stap uit en op dat moment blijft mijn linkervoet in het gras hangen en draait mijn knie naar binnen. Ik voelde het helemaal doordraaien, twee knakjes en heel veel pijn."

De eerste blessure aan zijn rechterknie kwam op een dramatisch moment. Damen was net zijn doorbraak in het Nederlands betaal voetbal aan het beleven. "Ja, die eerste blessure kwam echt op een vervelend moment. Net toen ik mijn plek onder de lat had verdiend. Dan baal je verschrikkelijk. Maar de klap is nu nog veel harder dan toen. Ik heb acht maanden keihard gewerkt en soms bijna kotsend op het veld gelegen. Op het moment dat je net bij de groep bent, gebeurt het op zo'n lullige manier met je andere knie. Dat is niet te bevatten eigenlijk."

Een logische reactie is om te gaan malen in het hoofd en te zoeken naar een oorzaak van zoveel pech. Waar komt dit door? Was het de staat van het veld in Portugal? "Het veld was op zich prima, wel heel erg zacht, maar goed bespeelbaar. Dus ja... Ik durf niet te zeggen waar het aan ligt. Toen het net gebeurde was mijn eerste reactie ook: Waarom? Niet nu mijn andere knie. Want je weet het direct, je voelt het meteen dat het mis is."
Deel dit artikel:

Reageren