KUNST

Confronterend gedicht Jan Rot vereeuwigd op het raam van theater

Jan Rot staat hier naast het betreffende gedicht
Jan Rot staat hier naast het betreffende gedicht © Stichting De zoek naar Schittering
Een gedicht van muzikant Jan Rot is op een raam van het cultuurcentrum De Buurvrouw aan de Larikslaan in Rotterdam gezet. Ter gelegenheid van Route Lagogo en woordkunstfestival Poëzie Lagogo nam de organisatie een video met Rot op, waarin de Rotterdammer het gedicht 'Het Einddoel' voordraagt.
Hij schreef dit liefdesgedicht aan zijn vrouw Daan, op wie hij verliefd werd in 2001. De Rotterdammer schreef en publiceerde dit gedicht in zijn bundel ‘Huisje aan zee’ uit 2003. "Elke keer dat je een gedicht opnieuw leest, hoe beter het wordt. Dat is het leuke aan poëzie", licht Rot toe.
Kijk hieronder naar de video waarin Jan Rot zijn gedicht Het Einddoel voordraagt. De video is gemaakt door Video Agency en Michel Koreman. De tekst gaat verder onder de video:
Jan Rot draagt het gedicht 'Het Einddoel' voor
Het gedicht zal te horen zijn tijdens het festival Poëzie Lagogo aan de Weissenbruchlaan in Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek, dat op zondag 29 augustus wordt georganiseerd.
Rot is al enige tijd terminaal ziek. Dat maakte hij bekend op zijn Facebook-pagina. Begin mei werd een grote tumor uit de maag en darmen van de zanger verwijderd. Uit een scan bleek dat er zoveel uitzaaiingen zijn, waardoor Rot niet meer beter kan worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl