POLITIE

Twee agenten en verdachte gewond na schietpartij in Dordrecht, onderzoek in volle gang

De politie doet onderzoek naar de schietpartij in Dordrecht
De politie doet onderzoek naar de schietpartij in Dordrecht © Media TV - Matthijs de Feyter
Bij een schietpartij in de Dordtse wijk Reeland zijn woensdagavond twee agenten gewond geraakt. Ook een verdachte raakte gewond. Op videobeelden uit de omgeving is te horen dat er minstens elf keer is geschoten. Andere ooggetuigen spreken van nog meer schoten. Drie mensen zijn aangehouden.
Volgens ooggetuigen kwamen handhavers rond 21:00 uur af op een melding van een auto-inbraak aan de Toulonselaan. Het liep volgens hen uit de hand waarna de politie werd opgeroepen, en de boel verder escaleerde. Bij de politie kwam een melding van overlast binnen op de Christiaan de Wetstraat. Verschillende mensen schopten tegen auto's, schreeuwden en gooiden spullen tegen deuren aan.
Het is volgens de politie nog niet bekend wat er is gebeurd vanaf het moment dat de agenten aankwamen tot het moment dat het schietincident begon. Dat wordt nog onderzocht. Duidelijk is dat er werd geschoten.
Terwijl het ambulancepersoneel de gewonde politiemannen hielp, werd in de omgeving gezocht naar verdachten. Een van de verdachten werd gewond aangetroffen op de De la Reystraat. Hij is aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht. Twee andere mannen zijn ook aangehouden. Zij worden nog gehoord.
Ook de gewonde agenten zijn naar het ziekenhuis gebracht. Zij waren, net als de gewonde verdachte, aanspreekbaar.
In de omgeving van de schietpartij waren veel luide knallen te horen. Dit zijn beelden van een buurtbewoner. De tekst gaat verder onder de video:
Talloze schoten in centrum Dordrecht, twee agenten en een verdachte gewond
Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen vanwege de schietpartij. Veel wegen rondom de plaats delict werden afgesloten.
De tekst gaat verder onder de foto's:
Schietpartij in de De La Reystraat in Dordrecht
Schietpartij in de De La Reystraat in Dordrecht © Rijnmond
De schietpartij vond plaats bij de kruising van de De La Reystraat en de Toulonselaan in Dordrecht
De schietpartij vond plaats bij de kruising van de De La Reystraat en de Toulonselaan in Dordrecht © Rijnmond
De tekst gaat verder onder de tweet:
De schietpartij trok tientallen kijkers. Burgemeester Wouter Kolff riep mensen daarom op om uit de buurt te blijven en hulpdiensten de ruimte te geven. De politie doet verder onderzoek naar de schietpartij.
Buurtbewoners reageerden geschrokken op de schoten die in de Transvaalbuurt en naastgelegen wijken te horen waren. "Ik dacht eerst dat het vuurwerk was. Maar bij de tweede knal weet je dat het wat anders is. Toen hoorde ik gillen. Ik ben niet meteen naar buiten gegaan. Dat leek me niet veilig. Het was foute boel", zegt een buurtbewoonster. "Maar helemaal een verrassing is het niet. In de straat hiernaast wonen schimmige mensen", vervolgt ze.
Beluister hieronder het radio-interview:
De politie doet onderzoek naar de schietpartij ter hoogte van de Toulonselaan
De politie doet onderzoek naar de schietpartij ter hoogte van de Toulonselaan © Media TV - Joey Heijstek