nieuws

Familie wanhopig op zoek naar vermiste Pool

De 20-jarige Pool Tomasz Kosmala is vermist. Zijn familie is al dagen met man en macht naar hem op zoek en is wanhopig. Zaterdag hielden zijn zus Marta en vader Wieslaw een grote zoekactie in Dordrecht.
Tomasz werd voor het laatst gezien tijdens Oud en Nieuw bij het vuurwerk op de Erasmusbrug in Rotterdam. Hij was daar met kennissen. Tijdens de show zagen ze hem nog, maar vlak daarna verdween hij. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van de Pool.
Hulp
"Tomasz heeft geen geld en documenten", zegt zijn ongeruste vader terwijl hij vecht tegen de tranen. "We zoeken overal naar hulp." Ook zijn zus vreest voor het lot van haar broertje. "Misschien is hij in nood en niet in staat om voor zichzelf te zorgen."

Tomasz is pas een paar maanden in Nederland. Hij werkt bij een supermarkt. De politie heeft afgelopen dagen al gezocht in het water rond de Erasmusbrug, maar die zoekactie leverde niks op.
Hoop
Tomasz's zus en vader hebben al flyers met zijn foto verspreid in Rotterdam. Zaterdag is de zoekactie uitgebreid naar Dordrecht, omdat iemand hem op 1 januari voor het laatst gezien zou hebben in de buurt van het station.
Marta: "We hebben hoop. En we hopen ook dat het Tomasz is die in Dordrecht is gezien."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl