NuWonen vraagt faillissement aan

Makelaar NuWonen in Rotterdam vraagt dinsdag het faillissement aan. Dat heeft de advocaat van het bedrijf aan RTV Rijnmond laten weten. Hij sluit een doorstart niet uit.
Het personeel is vorige week geïnformeerd. NuWonen heeft kantoren in onder meer Rotterdam, Hoogvliet, Spijkenisse en Hellevoetsluis. Het bedrijf had in de goede jaren 34 man personeel, maar moest het de laatste tijd met 10 mensen doen.

Op de lege panden hangen briefjes waarop staat dat het ‘kantoor dicht is wegens drukte’. Soms wordt een verhuizing aangekondigd, zonder dat vermeld wordt waarheen NuWonen gaat verkassen.

Veel mensen geld tegoed
Tientallen mensen hebben op social media inmiddels gemeld dat zij geld tegoed hebben van de makelaar, die tussenpersoon was bij de verhuur van woningen.

Sommige mensen moeten alleen van de maand december 2015 nog geld krijgen. Anderen zeggen al langer dan een jaar op hun centen te wachten.

Rek was er uit
De advocaat van NuWonen, Patrique Ouwens, kan niet precies zeggen waar het is misgegaan in het bedrijf. "Als ik het antwoord op die vraag wist, had ik misschien ook de oplossing gehad. Het is wel duidelijk dat er meer kosten zijn gemaakt dan dat er geld binnenkwam.Er is de laatste jaren veel op kosten bespaard, maar de rek was er een beetje uit."

Volgens Ouwens is het ook nog niet duidelijk of er kans is op een doorstart. Volgens hem zijn er nog maar weinig reserves bij de investeerders.

Volgens de advocaat moeten mensen die nog geld tegoed hebben van NuWonen wachten op een bericht van de curator. "Ze horen dan wat hun positie is."
Deel dit artikel:

Reageren