NIEUWS

Schade na incident bij bedrijvencomplex Alblasserdam, brand mogelijk aangestoken

Gesneuvelde ruiten bij bedrijvencomplex Alblasserdam
Gesneuvelde ruiten bij bedrijvencomplex Alblasserdam © Peter Stam (Alblasserdams Nieuws)
In Alblasserdam heeft in de nacht van zaterdag op zondag korte tijd brand gewoed bij een bedrijvencomplex aan de Edisonweg. De politie gaat uit van brandstichting en zoekt getuigen.
De brand brak uit op de begane grond. Omdat de rook door het hele complex trok, zette de brandweer veel materieel in. Volgens een ooggetuige waren er nog voordat de brandweer aanwezig was al ruiten kapot bij een van de bedrijven in het complex. De omgeving is afgezet; de politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand. Het vuur was vrij snel onder controle en de brandweer heeft daarna de gebouwen geventileerd.
De brand bij Smeets Ferry is het tweede incident in Alblasserdam dit weekend. In de nacht van vrijdag op zaterdag was er al een explosie aan de Boezem. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of de twee incidenten iets met elkaar te maken hebben. Zondagmiddag werd rond het pand waar de brand uitbrak door een forensisch team onderzoek gedaan. Ook werd er met politiehonden in de omgeving gezocht naar aanwijzingen.
Het forensische onderzoeksteam bij het pand van Smeets Ferry
Het forensische onderzoeksteam bij het pand van Smeets Ferry © JB Media

Betonblokken

In de loop van zondag zijn betonblokken geplaatst voor het pand van het Alblasserdamse transportbedrijf. Met de stootblokken zou de politie willen voorkomen dat criminelen net als eerder in Zwijndrecht een auto naar binnen kunnen rijden om opnieuw brand te stichten.
De eigenaar van het bedrijf in Zwijndrecht is een 59-jarige Alblasserdammer. Hij is al een tijdje doelwit van vergeldingsacties omdat hij iets te maken zou hebben met een onderschept drugstransport in Antwerpen. Het huis aan de Boezem waar vrijdagnacht een explosief afging, is van hem. De woning waar een explosief op tijd onschadelijk kon worden gemaakt is het huis van de dochter van zijn partner.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl