nieuws

Van den Ham vertrekt bij FC Dordrecht (update)

Harry van den Ham vertrekt na dit seizoen bij FC Dordrecht. Gérard de Nooijer, zijn huidige assistent, volgt hem - en dat is niet verrassend - op na de zomer. Directeur Hans de Zeeuw zei maandag tijdens de nieuwjaarsreceptie dat Van den Ham een maand geleden zelf besloten heeft weg te gaan. Volgens de oefenmeester ligt dat anders. "De afspraak is dat Gérard na het behalen van zijn coach betaald voetbal (trainerspapieren, red.) hier hoofdtrainer wordt."
"Ik heb helemaal tegen niemand gezegd dat ik stop. Ik stop hier bij FC Dordrecht omdat Gérard de nieuwe hoofdtrainer wordt, dat is gewoon bekend. Dit is iets van nadat wij gepromoveerd zijn. Toen verlengde Gérard zijn contract en zijn deze afspraken gemaakt. Het verbaast mij dat ik dit hoor, dit is een beslissing die twee jaar geleden genomen is."
De Zeeuw zegt het volgende: "Harry wil zelf niet meer. Dat heeft hij aangegeven. Het is jammer dat hij stopt, maar Gérard is ongelofelijk ambitieus en een echte winnaar. Dus wat dat betreft zit het wel goed."
Van den Ham: "Ik denk dat Marco (Boogers, red.) hier meer duidelijkheid over kan geven, of anders Gérard zelf. Hans is niet goed geïnformeerd. Ik weet niet hoe hij hier bij komt. Wat er volgend jaar gaat gebeuren, wist ik al. En wat ik zelf volgend seizoen ga doen, weet ik niet. Gérard en ik hebben wel de afspraak dat als wij promoveren naar de eredivisie, ik nog als hoofdtrainer aanblijf. Dat wil hij graag. Maar je moet ook realistisch zijn, als wij de nacompetitie halen, en dat willen wij, dan hebben we het al goed gedaan."
Technisch directeur Marco Boogers liet maandag weten dat Van den Ham vertrekt omdat die afspraak al gemaakt was.

UPDATE

Inmiddels heeft De Zeeuw laten weten dat inderdaad al langer duidelijk was dat Harry van den Ham na dit seizoen weer zou vertrekken bij FC Dordrecht. ''Harry heeft getekend om ons te helpen na het vertrek van Jan Everse. Er ligt al een overeenkomst met Gérard de Nooijer voor volgend seizoen.''

Beijersbergen

Anders nieuws is dat Paul Beijersbergen niet de opvolger wordt van Theo Singerling als voorzitter van de Raad van Commissarissen. "Hij heeft aangegeven dat hij er toch vanaf ziet. Echt jammer, want het is iemand met veel kennis van zaken. Een ongelooflijk goede bestuurder, maar nee is ook een antwoord. Het is niet aan mij om de reden te vertellen, dat is aan hemzelf. Hij blijft wel als adviseur betrokken bij de club." Singerling blijft (hij wilde eigenlijk een stap terug doen) daardoor voorzitter van de RvC.
2016 staat voor De Zeeuw in het teken van het gezond maken van FC Dordrecht, want de club kampt met schulden. "Dat is allerbelangrijkste. Dit is het jaar van aanhaken en afhaken. Ik denk dat het wel goed komt, maar ik vind dat er in de afgelopen jaren, met alle respect voor die bestuursleden, te veel met een bulldozer vooruit is geduwd. We moeten nu de schuldpositie, die al loopt vanaf 1998, oplossen."

Nieuw stadion

Over een nieuw stadion werd, zoals ieder jaar, ook maandag weer gesproken tijdens de nieuwjaarsreceptie aan de Krommedijk. Maar De Zeeuw herhaalde dat FC Dordrecht eerst schuldenvrij moet zijn. "Het is heel simpel. Ook naar de gemeente toe, je moet eerst saneren. Ook de gemeente was een beetje huiverig omdat in de afgelopen jaren niet alle afspraken zijn nagekomen. We moeten een betrouwbare partner zijn. Eerst de rest saneren en dan pas kijken naar nieuwbouw c.q vernieuwbouw. Vernieuwbouw is ook echt een serieuze optie, in drie of vier jaar tijd het hele stadion aanpakken. Wij zijn ervan overtuigd dat wij dit (het aflossen van schulden, red.) voor aanvang van het nieuwe seizoen hebben opgelost."