nieuws

Ooit in Lloyd: Bourbon Avenue in Live uit Lloyd

Dinsdag 12 januari gaan we in Live uit Lloyd terug naar 30 oktober 2015. We namen toen in de Rocktown Studios een sessie op met de Rotterdamse band Bourbon Avenue. Tijdloos lekker, dus vanavond nogmaals te horen. Ooit in Lloyd dus vanaf 22 uur op Radio Rijnmond.
Bourbon Avenue
is twee jaar terug opgericht rond componist en zanger én drummer
Marlon Pichel
. Na het schrijven van een aantal songs werd met bassist
Brian Kruit
en toetsenist
Jeroen Dikkers
een eerste demo van
Let’s go with the Seasons
gemaakt. Deze samenwerking liet al snel zien dat er sprake was van een zeer rijk en puur geluid en al snel werd meer materiaal geschreven en werd de band geboren. Na het toetreden van gitarist
Jelle Roozenburg
was
Bourbon Avenue
compleet.
Bourbon Avenue werd in de beginperiode door Dox Records uitgenodigd om het voorprogramma van Giovanca te verzorgen en verder nam Bourbon Avenue deel aan de Music Matters Awards in Rotterdam. Tijdens al deze shows werden veel nieuwe songs voor het eerst live gespeeld en gaandeweg vond Bourbon Avenue zijn eigen geluid. Een mix van soul, funk, jazz en pop, waaruit catchy songs ontstaan. Kenmerkend zijn de soulful vocalen van Marlon die gelijktijdig ook nog retestrak drumt! Verder heeft de band een vette Motown-saus in hun songs gestopt. Allemaal goed te horen op de debuutplaatLivin' & Lovin', opgenomen in Rocktown Studio's.
Deze Live uit Lloyd is óók opgenomen in de Rocktown Studio's van Ocki Klootwijk. We vierden daar onlangs het 15-jarig bestaan van de ruimte en willen met regelmaat een Rocktown Session daar organiseren, met ook grote namen op komt (Golden Earring). Vandaag de pilot van deze serie die in 2016 echt los zal barsten. Achter de techniek knoppen Ocki Klootwijk en onze eigen RTV-Rijnmond geluidsman Stefano Samsey. Een verplettende band doet de rest... wow!
Bourbon Avenue: Marlon Pichel - Zang én Drums,Brian Kruit - bas en backing vocals, Jelle Roozenburg - Gitaar, Jeroen Dikkers - Keys, Rhodes en Hammond,Leah Uijterlinde en Sophia Schutte op backing vocals.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl