ERASMUS MC

Schorpioen verbergt zich in lading knuffels bestemd voor coronateststraat en prikt medewerker

De schorpioen kon na zijn aanvaring met de medewerker gevangen geworden
De schorpioen kon na zijn aanvaring met de medewerker gevangen geworden © Ambulance Rotterdam-Rijnmond
Medewerkers van de coronateststraat in Zuidland werden onaangenaam verrast door een onverwachte verstekeling in een doos met knuffels: een schorpioen. Een medewerker van GGD Rotterdam-Rijnmond werd tijdens het uitpakken van de knuffels in zijn vinger geprikt door het dier en is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De schorpioen is gevangen en de man hield aan het incident alleen een zere vinger over.
Met enige regelmaat ontvangt de teststraat een lading knuffels voor kinderen die zich laten testen. Die knuffels zijn afkomstig uit China. De schorpioen heeft dus een flinke reis afgelegd. Tijdens het uitpakken van de knuffels voelde de medewerker iets in zijn duim prikken. Eerst dacht hij dat er iets scherps in een van de knuffels zat. Toen hij de knuffel losliet zag hij de voortvluchtige schorpioen.
Medewerkers van de testlocatie vingen het beestje en deden het in een potje. De medewerker hield naast een zere vinger niets over aan het prikincident. Diezelfde medewerker is vandaag met een nieuwe baan in het Erasmus MC begonnen. Daar komt hij met een bijzonder verhaal binnen.