ROTTERDAM

Rotterdamse minister Cora van Nieuwenhuizen stapt over naar Energie Nederland

Minister Van Nieuwenhuizen
Minister Van Nieuwenhuizen © VVD
Minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) stopt per direct als minister van Infrastructuur. Ze wordt voorzitter van de Vereniging Energie Nederland, een koepelorganisatie van energiebedrijven.
Van Nieuwenhuizen is de partner van de Rotterdamse wethouder Bert Wijbenga. Hij is door de gemeenteraad van Vlaardingen aanbevolen als de nieuwe burgemeester van die plaats, een voordracht die door de ministerraad is bevestigd.
Van Nieuwenhuizen werd in 2007 lid van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. In 2010 trad ze toe tot de VVD-fractie in de Tweede Kamer In 2014 stapte ze over naar het Europees Parlement. In kabinet Rutte III werd ze minister van Infrastructuur en Waterstaat.
Kort geleden maakte minister Van Veldhoven van hetzelfde ministerie haar vertrek bekend. Voormalig Kamervoorzitter Frans Weisglas vindt dat 'te gek om los te lopen', laat hij op Twitter weten. De Rotterdammer verwijt de bewindslieden 'gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel'.
Van Nieuwenhuizen is de negende bewindspersoon van het kabinet Rutte-III die aftreedt voor het einde van de termijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!