Strandrellen Hoek van Holland: Een jaar later

Tot een jaar geleden stond Hoek van Holland vooral bekend als badplaats. Het is zondag exact een jaar geleden dat daar verandering in kwam. Toen braken op het strandfeest Sunset Grooves ernstige rellen uit.

De badplaats haalde een jaar lang regelmatig het nieuws door de strandrellen en de nasleep daarvan.

Hooligans belagen politie
Tientallen hooligans richtten tijdens het gratis strandfeest hun pijlen op de aanwezige agenten. De relschoppers jaagden de politie op, bekogelden agenten met stenen, flessen en strandstoelen en dreven de dienders de duinen in.

De doodsbange agenten zagen geen andere mogelijkheid dan te schieten. De 19-jarige Robby kwam daardoor om het leven.

Toch strandfeest
Strandtent Miljonairs in Hoek van Holland was zondagmiddag en -avond vanaf 16.00 uur het decor van het feest Ministry of Beats. Dat leidde vooraf tot grote beroering bij de politiebonden ACP en NPB. Die noemden het feest ,,bizar'' en ,,bezopen''.

Ze vragen zich af hoeveel besef er bij de organisator van het feest is over wat er een jaar geleden is gebeurd. Ondanks overleg tussen de gemeente Rotterdam en de exploitant, ging het feest gewoon door. Er kwamen een paar honderd mensen op af. Het bleef rustig.

De organisatie heeft van tevoren niet stilgestaan bij de beladen datum. Matthieu van den Assem van Beachclub Miljonairs zei eerder tegen RTV Rijnmond dat dit feest met een capaciteit van zo'n duizend mensen veel kleinschaliger is dan Sunset Grooves. "Het is totaal niet vergelijkbaar." Voor het feest van zondag moest bovendien worden betaald, terwijl het uit de hand gelopen strandfeest gratis was.

De agenten deden deze week hun verhaal in het kader van de presentatie van het boek 'Spoedassistentie Hoek van Holland'.

 

Verslaggever Justus Cooiman ging kijken op Ministry of Beats:

Feest in Hoek van Holland, een jaar na de rellen by rtvrijnmond

Deel dit artikel: