nieuws

Donderdag in ‘Bureau Rijnmond’

Bureau Rijnmond
Bureau Rijnmond
In deze aflevering van Bureau Rijnmond op TV Rijnmond donderdag onder meer aandacht voor een de grootschalige diefstal van spullen van ouderen in zorgcentra, een inbraak in het pand van Nationaal Park de Biesbosch en een straatroof in Schiedam.
Dit zijn de onderwerpen:

Poging Overval in Schiedam

In Schiedam is op 9 december een 73-jarige man overvallen in zijn woning aan de Boterstraat.
Zijn belagers waren niet op de hoogte van de fysieke vaardigheden van de man en zij liepen dan ook klappen op. De politie is op zoek naar de beide verdachten en laat beelden zien.

Inbraak Parkschap Nationaal Park de Biesbosch

In Nationaal Park de Biesbosch is in de nacht van 4 op 5 november ingebroken. Er werden diverse goederen gestolen waaronder een wel heel bijzonder voorwerp. Een op maat gemaakte opblaasbare bever ter waarde van 50.000 euro.
Omdat het geen plek is waar veel voorbijgangers zijn en geen camerabeelden beschikbaar zijn, doet de politie een beroep op de kijker van Bureau Rijnmond.

Sieraden

In de zomer van 2015 is een 23-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden voor diefstal bij verschillende bewoners van zorgcentra in Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel.
Bij de verdachte thuis werden meer sieraden en waardevolle goederen gevonden. De politie heeft die tot nu toe nog niet bij de eigenaar kunnen terugbezorgen. In Bureau Rijnmond wordt een aantal spullen getoond.

Diefstal fiets

Een slot van een fiets is vaak snel geforceerd en dat gebeurde ook op 27 oktober aan de Slaak in Rotterdam. Er zijn beelden van drie verdachten van de diefstal. De politie wil graag weten wie zij zijn en heeft ook een tip hoe fietsendiefstal (in ieder geval) lastiger te maken.

Winkeldiefstal

Hele duidelijke beelden van een man die een Ipad steelt in de Mediamarkt aan de Beijerlandselaan in Rotterdam. De politie hoopt dat iemand de man herkent of dat iemand weet waar die Ipad nu is.

Straatroof

In de nacht van 23 op 24 september, om ongeveer 24.00 uur is een reiziger op station Schiedam-Centrum beroofd van zijn telefoon. De dader ging er rennend vandoor.
Een omstander is de man nog achterna gegaan, maar moest de achtervolging staken. De dader staat op beeld.
‘Bureau Rijnmond’ is donderdagmiddag rond 17.15 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.