Wilders deelt nep-pepperspray uit in Spijkenisse

PVV-leider Geert Wilders gaat zaterdag 23 januari in Spijkenisse spuitbussen uitdelen aan vrouwen. De spray bevat alleen een kleurstof en is een legaal alternatief voor de verboden pepperspray.
Als het aan Wilders ligt, zouden alle vrouwen pepperspray bij zich mogen dragen om zich te beschermen tegen massale aanrandingen zoals in Duitsland en Zweden. "Die gebeurtenissen laten zien hoe gevaarlijk het is, als we massaal mannen binnenhalen uit de barbaarse, vrouwonvriendelijke islamitische cultuur'', zegt Wilders.

Verboden
Pepperspray is verboden in Nederland. Alleen bevoegde agenten mogen het spul gebruiken. In de spray zit een stofje dat ook in chilipepers zit. Wie ermee in het gezicht wordt gespoten voelt een scherpe pijn, krijgt irritaties in de keel en een brandend gevoel in de ogen. Het effect is tijdelijk.

Wilders wil dat het verbod zo snel mogelijk wordt opgeheven. "Geef vrouwen het recht en de mogelijkheid zich te verdedigen tegen testosteronbommen!"

Asielzoekers
Wilders gaat in Spijkenisse ook flyers uitdelen tegen de mogelijke komst van asielzoekers naar Spijkenisse. Burgemeester Salet zei begin deze maand nog dat de gemeente Nissewaard wil meewerken aan de opvang.

Concrete stappen zijn nog niet gezet. Het COA is nog in gesprek met eigenaren van panden. Als er een akkoord is bereikt, wil de gemeente eerst nog in gesprek met omwonenden, voordat de gemeenteraad van Nissewaard een besluit neemt.
Deel dit artikel:

Reageren