HUMEYRA

Moordenaar van Hümeyra is nieuwe getuige in moordzaak Nicky Verstappen

Verdachte dood Humeyra Bekir E.
Verdachte dood Humeyra Bekir E. © Rijnmond
Een opvallende wending in de moordzaak van Nicky Verstappen. De Rotterdamse Bekir E., de man die de scholiere Hümeyra in december 2018 vermoordde, is opgeroepen als getuige in het hoger beroep van Jos Brech.
Brech zou in de gevangenis van Vught een boekje hebben opengedaan over de zaak. E. zou daarom een belastende verklaring hebben afgelegd. Brech ontkent dat hij iets over de zaak heeft gezegd in de gevangenis.
De familie Verstappen woont het proces voor het eerst bij zonder Peter R. de Vries. Zijn zoon Royce de Vries staat de familie Verstappen bij tijdens het hoger beroep.
Brech werd in november 2020 veroordeeld tot een celstraf van 12,5 jaar voor het misbruiken met dodelijke afloop van de 11-jarige Nicky. Tijdens een zomerkamp op Brunssummerheide in 1998 verdween Nicky, waarna hij dood werd teruggevonden.
Het hoger beroep dient deze vrijdag. Wat Brech tegen E. gezegd zou hebben, moet nog blijken tijdens het hoger beroep. E. zit een gevangenisstraf van twintig jaar uit voor de moord op de 16-jarige scholiere Hümeyra. Ook moet hij na zijn celstraf nog naar een tbs-kliniek.