nieuws

Kunstenaars Osseweistraat: 'gemeente handelt zeer onbehoorlijk'

De gemeente Rotterdam handelt "zeer onbehoorlijk" door nu al aspirant-kopers rond te leiden in de panden aan de Osseweistraat in Rotterdam-West, waar al jaren kunstenaars hun ateliers gehuurd hebben.
Dat zegt kunstschilder Willem van Veldhuizen maandag in het tv-programma 7 minuten. Hij is één van de kunstenaars die moet wijken voor nieuwe bewoners. Ze weigeren echter te vertrekken.
"Wij willen niet zeuren. Wij willen netjes behandeld worden. Wij eisen dat de gemeente de plannen herziet en nog een keer kijkt naar deze wijk", aldus Van Veldhuizen. "Ze moeten ons serieus nemen, want we zijn een onderdeel van deze wijk." De gemeente wil de panden van de kunstenaars verkopen als zogenoemde kluswoningen.
In een reactie stelt de dienst stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam dat de kunstenaars tijdig zijn gewaarschuwd dat hun huur afliep en dat ze plaats moeten maken. Daarnaast gaat de gemeente op zoek naar vervangende ruimten, stelt een woordvoerster in een latere aflevering van de programmaserie 7 minuten.