POLITIE

Zaak 'vergisontvoering': mogelijke bezorger van losgeldbrieven en man die explosieven legde langer in cel

Het pand aan de Boezem in Alblasserdam, dat beschadigd werd door een explosief.
Het pand aan de Boezem in Alblasserdam, dat beschadigd werd door een explosief. © Jacco van Giessen (Rijnmond)
De rechtbank in Rotterdam heeft het voorarrest van een 43-jarige vrouw uit Rotterdam en een 24-jarige Amsterdammer met twee weken verlengd. Zij zouden betrokken zijn bij de bedreigingen van een 59-jarige man en de familie van zijn vriendin in de zaak die bekend staat als de ‘vergisontvoering’.
De vrouw zou begin augustus losgeldbrieven bij adressen in Zwijndrecht, Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht in de bus hebben gegooid. De Amsterdammer zou explosieven hebben gelegd bij twee woningen in Alblasserdam. Het explosief aan De Boezem ging op 28 augustus af en richtte een ravage aan. In het pand woonde de vriendin van de 59-jarige man.
Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de geweldplegingen in de Drechtsteden. Beelden werden getoond van het in brand steken van het bedrijfspand aan de Kreekweg in Zwijndrecht (14 augustus), het tot ontploffing brengen van een explosief in Alblasserdam (woning De Boezem). Voor die zaak zit de 24-jarige Amsterdammer voor vast, maar hij is niet de man die in beeld was te zien. Ook was een man te zien die wegrende bij de beschieting van een woning in Hendrik-Ido-Ambacht (28 augustus). Daar woonde de zoon van de vriendin van de 59-jarige man. Tot slot werden beelden getoond van het in brand steken van een bedrijfspand in Alblasserdam.
De zaak draait volgens justitie om een partij van 1899 kilo cocaïne, die eind juli in de haven van Antwerpen werd ontdekt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl