Spartaan Cor Hendriks overleden

Voormalig voetballer van Sparta Cor Hendriks is op 81-jarige leeftijd overleden. Naast voetballer op het Kasteel, was Hendriks jarenlang betrokken bij Sparta als elftalleider bij de jeugdopleiding en vrijwilliger op de administratie. Ook heeft Hendriks onder contract gestaan bij Excelsior. Ter nagedachtenis aan Hendriks speelt Sparta vrijdag in de wedstrijd tegen FC Eindhoven met rouwbanden.
Sparta reikte Hendriks in 2006 de Rob Kiebert-Award uit, vanwege zijn inzet voor de jeugdopleiding. Daarnaast is hij onderscheiden met het Delftsblauw Bord en was hij Lid van Verdienste bij de Kasteelclub sinds 1 april 2013. "De club wenst zijn vrouw Annie, zijn kinderen en kleinkinderen en overige familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies", meldt Sparta op haar website.

Hendriks maakte onderdeel uit van het laatste kampioenselftal van Sparta, dat in 1959 de beste in de eredivisie was. In mei vorig jaar spraken we nog met hem, over het feest van Sparta op de Coolsingel na dat kampioenschap. Dat gesprek kan je hier boven terug luisteren, de hele aflevering van Vergeten Verhalen rondom dat kampioensjaar vind je hier.
Deel dit artikel:

Reageren