nieuws

Rotterdamse Oase Bar herleeft als theaterstuk

De Oase Bar, wie kent 'm niet? De roemruchte Rotterdamse kroeg trok vooral in de jaren '50 en '60 veel nachtbrakers. Gasten kwamen van ver buiten de regio, samen met artiesten die na hun optredens nog een afzakkertje zochten.
Ook Joke Bruijs kwam er als tiener. Samen met Gerard Cox speelt ze nu de hoofdrol in een theatervoorstelling over het legendarische café.
De Oase Bar aan de Schilderstraat viert dit jaar zijn zestigste verjaardag. De kroeg werd jarenlang uitgebaat door de beroemde muzikanten Arie en Jaap Valkhoff.
Tijdens de theatervoorstelling wordt vooral de sfeer van de meest succesvolle jaren van de Oase Bar nagebootst. Japie Valkhoff's 'Hand in Hand', 'Diep in mijn Hart', 'Oh Johnny' en 'Japie de Portier' worden ten gehore gebracht.
Bekende artiesten als Martin van Waardenberg, Brigitte Kaandorp, Jacques Herb en Richard Groenendijk zijn afwisselend te gast in de theaterkroeg. De première vindt volgende maand plaats in het oude Luxor Theater, daarna trekt het gezelschap door het land.