Loting voor deelname stadsgesprekken Schiedam

Duizend Schiedammers krijgen komende week een uitnodiging van de gemeente om mee te doen aan de eerste burgertop van de stad, de G1000Schiedam. De deelnemers zijn gekozen door een loting.
De gesprekken zijn op 27 februari in de Margriethal in Schiedam. Er wordt dan gesproken over het beleid in de stad.

De deelnemers zijn uitgekozen op basis van de bevolkingsadministratie. Dat gebeurde onder strikte privacyregels plaats in het gemeentehuis. "De verrichte loting onder de inwoners is een van de mijlpalen in het traject", zegt Berard Boode, secretaris van G1000Schiedam. "Lukraak uitnodigen is geen optie: we willen iedereen de mogelijkheid geven om hun ideeën te ventileren, los van afkomst, achtergrond, opleiding, leeftijd, functie of beroep.”

Naast kiesgerechtigde inwoners van Schiedam, worden ook ondernemers, ambtenaren en politici uitgenodigd om aan te schuiven bij de Schiedamse burgertop. “G1000 gelooft in de kracht van het hele systeem: alle belangrijke partijen doen mee aan het gesprek. Zo worden we samen verantwoordelijk voor het resultaat: burgers, vrije denkers, werkgevers en de overheid.”

G1000 is een initiatief voor en door burgers waar iedereen aan mee kan doen. Ook in andere steden als Amersfoort, Groningen en Uden werden dit soort gesprekken gehouden.
Deel dit artikel:

Reageren