Feyenoord Onder 21 onderuit tegen leeftijdsgenoten van ADO Den Haag; Lutsharel Geertruida doet een helft mee

Op Varkenoord heeft Feyenoord Onder 21 zaterdag ook het tweede competitieduel verloren. In Rotterdam-Zuid was ADO Den Haag Onder 21 met 2-1 te sterk. Bij de Rotterdammers begon Lutsharel Geertruida in de basis.

Normaal gesproken is Geertruida basisspeler in het eerste van Feyenoord, maar hij raakte aan het einde van het vorige seizoen geblesseerd. Geertruida startte in het hart van de defensie, in plaats van de rechtsbackpositie waar hij vooral speelt. Uiteindelijk zou Geertruida zaterdag slechts 45 minuten in actie komen.

In de eerste helft kreeg ADO Den Haag een aantal goede kansen. De grootste was voor Julian Markvoort Beke. De 20-jarige buitenspeler mocht alleen op Feyenoord-doelman Tein Troost af, maar een goede tackle van Mimeirhel Benita verhinderde net op tijd een Haags doelpunt. Verder was er bij de bezoekers vooral dreiging van Aimane El Karicha.

Toch kwam Feyenoord nog op voorsprong. De Rotterdammers verstoorden in de 32e minuut de opbouw van de Hagenezen, waarna de druk zettende Noah Naujoks de bal aflegde aan Mikael Törset Johnsen. De Noor rondde koelbloedig af (1-0). Enkele minuten later was het bijna weer raak voor Feyenoord. Dit keer trapte Aliou Baldé op aangeven van Johnsen de bal net naast.

Kijk hieronder naar het doelpunt van Mikael Törset Johnsen. De tekst gaat verder onder de video:

Hulshoff: 'Ik betwijfel of KKD nu realistisch is'

Feyenoord Onder 21 verdubbelde vlak na de rust bijna de score. Johnsen kreeg van ADO Den Haag veel ruimte om door te lopen. De Noor haalde uit, maar zijn schot belandde op de paal. Invaller Giuliany Ben-David dos Santos trapte enkele seconden later in het zijnet. Maar wat Feyenoord niet deed, deed ADO Den Haag wel. Fabian Shahaj strafte een verkeerde inschatting van centrale verdediger Sondre Skogen af (1-1).

Na dit gelijkmakende doelpunt gebeurde er een tijdje niets. Pas in de 72e minuut kwam er weer leven in de brouwerij. Het was namelijk weer ADO-spits Shahaj die scoorde (1-2). Hij gleed een voorzet van de linkerkant in het doel van Feyenoord. Deze goal bleek uiteindelijk de winnende, waarna de tweede competitienederlaag voor het team van Sipke Hulshoff een feit was.

Kijk hieronder naar de samenvatting van Feyenoord Onder 21-ADO Den Haag Onder 21 (1-2). De tekst gaat verder onder de video:

Op dit moment sluit trainer Hulshoff uit dat Feyenoord Onder 21 dit seizoen via deze competitie naar de eerste divisie doorstroomt. "De Keuken Kampioen Divisie zal ooit gehaald moeten worden, maar ik betwijfel het of dit nu realistisch is", zegt Hulshoff, die benadrukt dat zijn ploeg in een proces zit. Hij hoopt dat de talenten hun niveau omhoog kunnen halen. "De realiteit is dat we nog niet zo ver zijn."

Feyenoord Onder 21 - ADO Den Haag Onder 21 1-2 (1-0)

32' 1-0 Mikael Törset Johnsen
54' 1-1 Fabian Shahaj
72' 1-2 Fabian Shahaj

Opstelling Feyenoord Onder 21: Troost; Benita, Geertruida (45' Skogen), Valk (71' Gunduz), Van der Zeeuw (65' Kleijn); Naujoks, Hartjes, Johnsen; Zahui (58' Zitman), Belarbi, Baldé (45' Ben-David)

Kijk hieronder naar het interview met Feyenoord-talent Lennard Hartjes na afloop van de wedstrijd tegen ADO Den Haag (1-2):

Meer over dit onderwerp:
FEYENOORD RIJNMOND SPORT ROTTERDAM SPORT VOETBAL
Deel dit artikel:

Reageren