Slot verwacht clash tussen dezelfde speelstijlen bij Maccabi Haifa - Feyenoord

Arne Slot verwacht dat de wedstrijd tussen Maccabi Haifa en Feyenoord er eentje wordt waarbij twee clubs met een aanvallend ingestelde speelstijl elkaar tegenkomen. "En dan is het altijd afwachten welke ploeg het daarin het beste lukt om zijn eigen spel te kunnen spelen," zegt de trainer daags voor de wedstrijd in Israël.

Zoals bekend moet Slot het doen zonder Alireza Jahanbakhsh en de nieuwe vleugelspeler Reiss Nelson. ,,Nelson had bij Arsenal vrijwel alle trainingen meegedaan, maar hij ervaart de trainingen hier als iets pittiger. Hij liep tegen een overbelastingsblessure aan en dus is hij er niet bij. Of hij PSV wel haalt, is afwachten. In elk geval niet als basisspeler.‘’

Vermoedelijk komt Slot daardoor uit bij Jens Toornstra in een rol hangend op rechts. "We zullen bekijken hoe we dat gaan invullen," laat Slot nog niets los over zijn opstelling. Aanvaller Cyriel Dessers zou klaar zijn voor een basisplaats, als Slot kiest voor een rol waarbij Bryan Linssen de rechtsbuiten is. Achterin is Marcos Senesi in ieder geval voldoende hersteld van zijn liesblessure om zijn rentree te maken.

Feyenoord speelt in Haifa zijn eerste wedstrijd sinds de uitwedstrijd bij FC Utrecht vlak voor de interlandbreak. "Één van de belangrijkste punten in de nabespreking was hoe wij ons houden in een sfeervol stadion. Als je dan juist op de verkeerde momenten balverlies lijdt, gaat het publiek er nog meer achter staan. En je moet nog meer letten op het weggeven en verdedigen van standaardsituaties. Daardoor verloren we in Utrecht en daar moeten we van leren. Ook hier tegen Maccabi Haifa zal het sfeervol zijn, dus we moeten ons daar op voorbereiden."

Meer over dit onderwerp:
FEYENOORD INTERVIEW RIJNMOND SPORT VOETBAL SPORT
Deel dit artikel:

Reageren