Ark van Noach weg uit Dordrecht

Het meest opvallende transport in de regio van dit jaar vertrok dinsdagmorgen vanuit Dordrecht. De houten Ark van Noach gooide de trossen los aan de Stadswerven om naar Krimpen aan den IJssel te worden versleept.
Het schip moet weg uit Dordrecht vanwege bouwplannen op de Stadswerven. Rond 8.30 uur werden de trossen losgegooid en trokken sleepboten het schip richting Krimpen aan den IJssel. Daar krijgt het een ligplaats bij de IHC-loods.

De Ark
De Ark van Noach is een replica van het schip uit het bijbelverhaal. Het is 23 meter hoog, 30 meter breed en 135 meter lang.

Het schip lag jarenlang in Dordrecht. Daar konden mensen rondkijken op het schip. De vele honderdduizenden bezoekers waar bedenker en bouwer Johan Huibers op hoopte, zijn er niet gekomen. Daarom waren al langer plannen om te verhuizen, maar die werden nooit uitgevoerd, totdat Huibers alsnog te horen kreeg dat hij weg móest.

En dus verschenen er dinsdagmorgen meerdere sleepboten die het schip naar Krimpen zouden slepen. "Alles komt goed, want God is met ons", zei Huibers opgewekt. Op dat moment werden de laatste stroom- en telefoonkabels nog losgekoppeld.

Eerst Rotterdam, daarna Brazilië
De nieuwe ligplaats had niet de voorkeur van Huibers. Twee jaar geleden liet Huibers weten dat hij veel meer interesse had in een plekje aan de Schiehaven in Rotterdam. Het lange termijndoel is Brazilië.

Afgelopen weekend namen ongeveer duizend mensen afscheid van de Ark van Noach.
Deel dit artikel:

Reageren