nieuws

Valto eerste finalist Korfbal Cup na stunt tegen KCC

De korfballers van Valto uit De Lier hebben zich als eerste club geplaatst voor de finale van de Zuid-Holland Korfbal Cup. In de halve eindstrijd werd dinsdag verrassend gewonnen van KCC uit Capelle aan den IJssel. De eersteklasser was nipt met 24-23 te sterk voor de hoofdklasser.
In Sportcentrum Vreeloo waren beide teams in de beginfase aan elkaar gewaagd. Na ruim een kwartier stond er een 4-4 tussenstand op het scorebord. Daarna nam KCC voor het eerst afstand van de thuisploeg. Aan de hand van Nik van der Steen werd een gat geslagen: 4-7. Desondanks liet Valto zich niet uit het veld slaan, met een 11-11 ruststand als gevolg.
Na de thee namen de Westlanders het initiatief. Onder toeziend oog van enkele honderden supporters werd KCC bij vlagen overklast en dat resulteerde een kwartier voor tijd in een 19-14 tussenstand in het voordeel van Valto. Uiteindelijk knokten de Capellenaren zich terug tot 21-20, maar ondanks het uitvallen van topscorer Frank de Rijcke (acht goals) gaf Valto de genomen voorsprong niet meer uit handen tegen de voormalig winnaar van het toernooi.
Ook de eerste finalist van de Zuid-Holland Korfbal Cup voor D-pupillen werd dinsdag bekend. ONDO uit 's-Gravenzande rekende af met Vriendenschaar uit Hardinxveld-Giessendam: 14-7. Volgende week maandag staan de overige halve finales op het programma. Die gaan allebei tussen de korfballers van het Zwijndrechtse Albatros en Nieuwerkerk.
De finales worden gespeeld op dinsdag 1 maart in de hal van het Ridderkerkse Ten Donck. Winst van Valto en ONDO zou een Westlands feestje compleet kunnen maken.