nieuws

Rotterdamse kinderen knuffelen met lammetjes

Stop meer dan duizend pasgeboren lammetjes bij elkaar. Doe er ook nog eens tientallen schoolkinderen bij. Laat ze met elkaar spelen en wat krijg je dan? De Lammetjeswoensdag in polder Schieveen net ten noorden van Rotterdam.
Louisa (5) zit op een bankje met voor haar niet één, maar tientallen lammetjes. "Ze zijn klein", zegt ze. "En ook zijn ze zacht. En heel lief."
Het meisje is een van de vele Rotterdamse kinderen die woensdag met school naar de schapenboerderij in de polder Schieveen. Het maakt deel uit van het gemeentelijke project De Stad Uit!
"Al die blije gezichtjes is het mooiste van Lammetjesdag", zegt Petra Oosthoek van de schapenboerderij. "De kinderen vinden het heerlijk. Ze kunnen ook lekker klimmen in het strokasteel. Het zijn dingen die je normaal niet meemaakt als je midden in de stad woont."
De afgelopen maanden zijn er ruim twaalfhonderd lammetjes geboren. Dat zijn er niet meer dan normaal. "Maar gelukkig hoeven we de lammetjes ook niet alleen te verzorgen", gaat Oosthoek verder. "We hebben vrijwilligers en personeel van de schapenboerderij om te helpen."
Op Lammetjeswoensdag krijgen basisscholieren de kans om met de pasgeboren lammetjes te knuffelen. Wil jij ook bij de lammetjes kijken, dan kan dat op de volgende Lammetjesdag op 6 februari.