nieuws

Kledingwinkels als Esprit en Street One failliet

Een filiaal van Esprit in Rotterdam
Een filiaal van Esprit in Rotterdam
De Dordtse kledingwinkelketen Arpi is failliet. De keten heeft twaalf franchisezaken van Esprit in de regio Rijnmond. Ook vallen winkels van Betty Barclay, Street One en Gerry Weber vallen onder Pebo. In totaal gaat het om 31 zaken.
De winkels staan onder meer in Dordrecht, Capelle, Zwijndrecht, Gorinchem en Rotterdam.

De curator is bezig met een inventarisatie. Er wordt gesproken over een doorstart, mogelijk al binnen een paar weken. Alle winkels blijven voorlopig open.
Dollar
Ook de kledingzaken van Kennedy en Au Bon Marché zijn over de kop. Het gaat om ongeveer 21 winkels, met 105 man personeel. De winkels staan onder meer in Rotterdam, Dordrecht, Maassluis, Hellevoetsluis en Spijkenisse.
De curator van deze zaken laat weten dat de kledingsector het heel moeilijk heeft op dit moment en dat de hoge dollarprijs het beslissende duwtje heeft gegeven. Daardoor zijn de inkoopkosten voor kleding heel hoog.
De winkels van Kennedy en Au Bon Marche zijn gesloten. De curator is in overleg met de banken om te kijken of de winkels weer open kunnen. Voor de 80 personeelsleden die in vaste dienst zijn is ontslag aangevraagd. Er hebben zich meerdere kandidaten gemeld voor een doorstart.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl