nieuws

Elia: 'Positief blijven en een resultaat boeken'

Vijf wedstrijden, één schamel punt. De cijfers liegen niet. Feyenoord zit in een enorme dip. Vraag is wanneer de Rotterdammers weer eens een zege boeken. "Ik heb nog veel erger meegemaakt," zegt Eljero Elia, die in zijn loopbaan al de nodige clubs versleet. "We moeten bij elkaar blijven, veel met elkaar praten, positief blijven en een goed resultaten boeken."
Feyenoord staat op de derde plaats, ver achter PSV en Ajax, en moet vooral naar beneden kijken waar clubs als NEC, Heracles Almelo, FC Utrecht en Vitesse niet ver weg staan. Elia gelooft in een ommekeer na deze belabberde serie. "De meeste jonge jongens hebben dit ook wel eens meegemaakt. Ik ook, kijk om me heen. We moeten zorgen dat we snel weer in een flow komen, het kan snel gaan als je één goede wedstrijd speelt. Dan gaat het vanzelf weer lopen."
De nederlaag tegen SC Heerenveen donderdag (1-2) is hard aangekomen in Rotterdam. "Je verwacht niet in deze situatie te komen, thuis gaan we er altijd volle bak tegenaan. Nu zie je het vertrouwen wegnemen, de automatismen zijn eruit. Het is niet meer georganiseerd, dat moet terugkomen om succesvol te zijn."
Over zijn eigen spel is de ervaren Elia ook niet tevreden. "Ik moet beter spelen, vlammen. Ik weet wat ik kan, moet weer in het ritme komen. Niet in paniek raken, dan komt het vanzelf weer," aldus de aanvaller, die zichzelf soms uit de wedstrijd lijkt te spelen door veel te praten. Zelf vindt hij dat niet. "Ik ben niet gefrustreerd, elke wedstrijd ben ik zo blij als een kind. Ik wil gewoon succesvol zijn. Ik doe er alles aan, al moet ik mensen irriteren en vervelen, ik wil gewoon een wedstrijd winnen."
Zondag speelt Feyenoord in de Kuip tegen ADO Den Haag. De Hagenaren staan op de twaalfde plaats van de eredivisie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl