nieuws

Vader en zoon neergeschoten in Oleanderstraat

oleanderstraat.jpg
oleanderstraat.jpg
ROTTERDAM - Een ruzie over wildplassen is woensdagavond ontaard in een schietpartij. In de Oleanderstraat in Rotterdam-Bloemhof schoot een nog voortvluchtige man een 45-jarige buurtbewoner en zijn 18-jarige zoon neer.
De Rotterdammers werden neergeschoten nadat ze op straat ruzie hadden gekregen met een groepje mannen. Ooggetuigen vertelden de politie dat één van hen tegen de muur van een huis stond te plassen. Toen de 45-jarige man hem aansprak op zijn gedrag, ontstond onenigheid. Even later trok iemand uit het groepje een vuurwapen en begon te schieten.
De vader en de zoon werden beiden in hun bovenlichaam geraakt. Ondanks hun verwondingen wisten ze hun vlakbijgelegen woning te bereiken. Daar belden ze de politie. De 18-jarige zoon raakte ernstig gewond. Zijn 45-jarige vader is ook geraakt, maar hij is er relatief gezien beter aan toe.

Buiten levensgevaar

De zoon moest door de brandweer met een ladderwagen uit het huis worden geholpen. De vader kon zelf naar buiten komen. Beiden zijn naar een ziekenhuis gebracht. Ze zijn buiten levensgevaar, meldde een woordvoerster van de politie donderdag.
In de straat in Rotterdam-Bloemhof waren veel mensen op de been. Volgens de politie leverde dat geen grote problemen op. Een groot deel van het plein werd afgezet voor sporenonderzoek.

Overlast

Buurtbewoners klagen al langer over overlast, die vaak tot diep in de nacht duurt. Er wordt gedronken, lawaai gemaakt en er zouden weleens mensen met wapens op straat lopen. De omwonenden hebben daarover al ettelijke keren bij de politie geklaagd.
De politie liet in een reactie weten de problemen te kennen en wel degelijk actie te ondernemen in de wijk. Zo zijn er buurtouders aangesteld, worden er drugsacties gehouden en is er cameratoezicht. Volgens de politie is het soms wel moeilijk problemen aan te pakken, omdat mensen niet altijd bereid zijn aangifte te doen.
Audio: Dave Datema sprak met de politie, verslaggever Marion Keete was in de wijk na de schietpartij.
foto's Ton de Ruijter, Willem Teeuw