nieuws

Roscam Abbing elfde op tijdrit JOS

14-07-wielrennen.cropresize-1.cropresize.tmp.jpg
14-07-wielrennen.cropresize-1.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Op de Jeugd Olympische Spelen in Singapore is wielrenner Friso Roscam Abbing er net niet in geslaagd om in de top tien te eindigen op de tijdrit.
Door de elfde plaats van van de Rotterdammer zakt Nederland in het landenklassement een plaatsje naar de twaalfde plaats.
Tijdens de korte tijdrit van 3,1 kilometer was het secondenwerk. Roscam Abbing eindigde dan ook niet ver van de top tien. Met de zesde plaats scheelde het slechts drie seconden, dit was een lichte teleurstelling voor de jonge Nederlander. 'Als ik een paar seconden rapper rijd, word ik zesde. Aan de andere kant zat er ook niet meer in vandaag en dan moet je je daar bij neerleggen.'
De korte tijdrit werd gewonnen door de Portugees Rafael Ferreira Reis, die drie seconden sneller was dan de rest van het veld. Hij zette een gemiddelde van 48.6 km/h op de klokken en was samen met de Australiër Jay McCarthy de enige die onder de vier minuten wist te blijven. Abbing zal later deze week nog uitkomen op de wegwedstrijd voor junioren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl