nieuws

Groen doen in Chris Natuurlijk van 28 november

ROTTERDAM - Maandag 30 november begint de klimaattop in Parijs. Maar wat kun je zelf doen om het klimaat een handje te helpen? Bijvoorbeeld wonen in een groen huis, meedoen aan de Klimaatparade of zoals Jan Rotmans -hoogleraar duurzaamheid aan de EUR - doet. Of thuis Underdog lezen, de nieuwe roman van Elfie Tromp. Zaterdag 28 november in Chris Natuurlijk.

Groen huis

Het tijdelijke huis op Rotterdam-Heijplaat waarin Helly Scholten met haar gezin woont, is met alle planten in de gevel, letterlijk groen, Maar door het vele glas, de moestuin op het dak, de lemen muren en de hergebruikte materialen is het huis ook figuurlijk groen en duurzaam. Chris Natuurlijk krijgt een rondleiding van Helly door het CHIBB-huis (Concept House integraal Bedenken en Bouwen) dat door studenten van de Hogeschool Rotterdam is gebouwd. Zelf ook een keer kijken in het huis? Klik hier voor meer informatie.Of volg de bewoners hier op Instagram.

Duurzaamheidspofessor op groen dak

Jan Rotmans, hoogleraar Duurzaamheid aan de Erasmusuniversiteit in Roterdam. vertelt op Dakakker, de grote moestuin op het dak van het kantoorgebouw Schieblock in Rotterdam, wat hij verwacht van de klimaattop die vanaf 30 november in Parijs wordt gehouden. Hij vertelt ook over de brief waarin hij en andere wetenschappers oproepen om alle kolencentrales in Nederland te sluiten. En verder onthult de professor in duurzaamheid wat hij zelf wel en niet doet voor het klimaat.

Meelopen in de Klimaatparade

Ans Lemmen is vrijwilliger in de Carnissetuin in Rotterdam-Zuid. De tuin dreigt te verdwijnen. Op de plek van de tuin komen parkeerplaatsen. Lemmen wandelt zondag 29 november mee in de Klimaatparade in Amsterdam omdat klimaatbeheersing vvolgens haar van groot belang voor het voortbestaan van de aarde. Op lokaal niveau moet de Carnissetuin blijven bestaan. Groen is belangrijk, niet alleen omdat het fijnstof opvangt en CO2 uit de lucht haalt, maar ook omdat het goed is voor de wijk.Daarom loopt Ans Hemmen zondag mee: "Niets doen is geen optie.", zegt ze in Chris Natuurlijk.

Underdog, Elfie Tromp over haar nieuwe roman

De Rotterdamse schrijfster Elfie Tromp vertelt in Chris Natuurlijk over haar inspiratie voor Underdog. Haar tweede roman speelt zich af in de hondenwereld en in de wereld van gamers. Zondag 29 november is de presentatie van Underdog in de Schouwburg in Rotterdam.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl