Vervoerders willen door linkerbuis Beneluxtunnel

De linkerbuis van de Beneluxtunnel richting Ridderkerk/Europoort moet zo snel mogelijk opengesteld worden voor het vrachtverkeer. Zo worden gevaarlijke verkeersituaties op de A4 voorkomen, zegt Transport en Logistiek Nederland.
Sinds de opening van de A4 Midden-Delfland maakt meer vrachtverkeer gebruik van de weg. Vrachtwagens in zuidelijke richting mogen nu alleen door de rechter tunnelbuis. Dat betekent dat de soms lange trucks na de Beneluxtunnel drie banen moeten opschuiven om de afslag richting de A15 Ridderkerk te kunnen nemen. Het leidt soms tot gevaarlijke situaties.

TLN heeft het verzoek al via het Havenbedrijf Rotterdam bij Rijkswaterstaat neergelegd. Dat zou de mogelijke wijziging al onderzoeken. Voor het verkeer vanuit Europoort/Ridderkerk (A15) richting Den Haag gelden de problemen niet. Dat mag al gebruik maken van de linkerbuis.

A29
Door de reconstructie van de A15 Maasvlakte-Ridderkerk heeft het verkeer al eerder moeten wennen aan veranderingen. Zo moeten bestuurders op de A29 na de Heinenoordtunnel sinds een jaar ook drie banen opschuiven voor de richting Europoort (A15). De verandering heeft niet geleid tot meer ongelukken.
Deel dit artikel:

Reageren