Ouderen Maassluis willen af van bezopen jeneververbod

In Maassluis mogen ouderen in de ontmoetingsruimte van hun wooncomplex geen borreltje drinken. "Zijn we daar zo oud voor geworden? Die gemeentelijke verordening moet van tafel!"
Een wijntje of een biertje is ok, maar een jong jenevertje is uit den boze. Allemaal het gevolg van de Drank- en Horecaverordening van de gemeente Maassluis die drie jaar geleden vrijwel unaniem door de gemeenteraad werd aangenomen. De seniorenpartij VSP wil daar nu verandering in aanbrengen.

In ouderencomplex De Vloot in Maassluis zit een aantal mannen op zekere leeftijd te klaverjassen. Voor hen flesjes bier, een portje en een tomatensap. "Natuurlijk hebben we trek in een borreltje. Maar het mag niet. Wat een gelul hè. Ik ben 75 jaar, dan kan ik toch zelf wel bepalen of ik nu een borreltje wil?"

Volgens Ton Luijendijk van de VSP zit het probleem in de koppeling van de ontmoetingscentra voor ouderen aan de sportkantines.

"Die zijn door de gemeenteraad gelijkgeschakeld. Maar ouderen hier moeten toch zelf weten of ze een jenevertje willen bestellen. Daarom hebben we deze zaak aangekaart in de gemeenteraad. De burgemeester heeft toegezegd met een plan te komen. Zo niet dan komen wij met een initiatief", aldus Luijendijk.

"Weet je wat nou zo raar is?", vraagt een van de klaverjassers. "Van een portje kan ik toch ook dronken worden. Want niemand zegt dat ik geen tien glazen port mag drinken of twintig glazen bier. Maar dat borreltje is blijkbaar de grens. Heel slecht."
Deel dit artikel:

Reageren