nieuws

Doodgeschoten Rotterdammer was bekende van de politie

Dode bij schietpartij Rotterdam-Overschie (Media TV)
Dode bij schietpartij Rotterdam-Overschie (Media TV)
Het dodelijke slachtoffer van de schietpartij in Rotterdam-Overschie is een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij was verdachte van een dodelijke schietpartij in Rotterdam-West van juni vorig jaar.
De man werd in de nacht van donderdag op vrijdag
.
Er werden meerdere schoten gelost. Volgens buurtbewoners klonk het alsof er ook een automatisch vuurwapen werd gebruikt. Het slachtoffer werd levenloos op straat gevonden.
De politie vermoedde gelijk al dat de aanleiding voor de schietpartij in het criminele circuit lag. Nu blijkt dat het slachtoffer gelinkt is aan tenminste twee schietpartijen.

Essenburgstraat

De 24-jarige werd verdacht van deelname aan de schietpartij in de Essenburgstraat van afgelopen zomer. Hij was vrijgelaten na zijn voorarrest.
Daar komt bij dat hij in april een van de personen was die beschoten werd op de Mathenesserbrug. In Rotterdam-Delfshaven werd toen vanuit een auto geschoten op een andere auto.

Schietfestijn

Justitie sprak van 'een waar schietfestijn' in de Essenburgstraat. Na een mislukte heroïnedeal openden twee groepen in juni vorig jaar het vuur op elkaar. Een 27-jarige Rotterdammer werd dodelijk geraakt.