nieuws

Vermeer doet aangifte: 'Je ziet jezelf hangen'

Een pop met een strop om zijn nek die Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer moest voorstellen op de tribune van Ajax heeft zondag voor ophef gezorgd bij de Klassieker. De voormalig sluitpost van de Amsterdammers moest na het duel in de Arena een interview met RTV Rijnmond afbreken om aangifte te doen tegen de actie.
"Je ziet jezelf hangen, maar we moeten daar niet te veel woorden aan vuil maken," was de reactie van Vermeer, die een verklaring heeft afgelegd aan de politie. "Ik heb mijn zegje gedaan en daar wil ik het bij laten. Ik focus me vooral op het tegenhouden van ballen. Het doet je wat, maar tijdens de wedstrijd ben je er niet mee bezig. Er gebeuren zoveel dingen die je niemand toewenst. Het is jammer dat het zo moet zijn."
Ajax zelf heeft de dader in beeld weten te brengen en een stadionverbod gegeven. Hij zal ook strafrechtelijk vervolgd worden. Vermeer was tijdens de wedstrijd ook het doelwit van Ajacieden in spreekkoren. De sluitpost maakte in de zomer van 2014 de gevoelige overstap van Ajax naar Feyenoord en is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Stadionclub.
"Ik heb er geen woorden voor," liet Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst weten. "Het enige wat je kunt doen is zo'n man oppakken en voor de rechter laten komen. Dit kan niet. Kenneth is een fantastische keeper en een fantastisch mens die jaren voor Ajax van waarde is geweest en de keuze heeft gemaakt om naar ons te komen. Dit gun je niemand."
Feyenoord verloor zondag met 2-1 van Ajax. Jens Toornstra scoorde het enige Rotterdamse doelpunt. Amin Younes en Riechedly Bazoer namen de Ajax-goals voor hun rekening.