nieuws

Drukke week voor fotografe bij tennistoernooi Rotterdam

Fotografe Anne Reitsma verveelt zich komende week niet. Maandag begint het ABN Amro Tennistoernooi in Ahoy Rotterdam. Dus breekt voor de fotografe uit Berkel en Rodenrijs de drukste week van het jaar aan.
Reitsma is lid van een team van in totaal vijf fotografen, dat voor de organisatie alles vastlegt. Een van haar collega's 'doet' alles langs de baan, Reitsma fotografeert vooral het evenement zelf. Maar ook bij wedstrijden van het rolstoeltennis is zij met haar camera langs de baan te vinden. En daar ligt haar hart.
"Leuk hoor, al die sterren", zegt Reitsma. "Maar rolstoeltennis vind ik veruit het leukst van het toernooi". Dat komt vooral door de dynamiek, verklaart ze: "Het is zo sensationeel, ze razen zo hard met die rolstoelen over het veld en ze knallen overal tegenaan."
Ook de inzet van rolstoeltennissers lijkt anders, zegt Reitsma. "Je ziet een pure gedrevenheid, die je bij andere spelers minder ziet. Ik vind het echt heel leuk om dat vast te leggen."
Het is vooral een kwestie van op het juiste moment toeslaan. En dat is soms nog best lastig, erkent ze. "Ik wil graag de kern vastleggen van een mens of een gebeurtenis. Ook bij het rolstoeltennis doe ik dat: Wie is het, wat gaat er in ze om? Dat probeer ik in beeld te vangen."
Maar dat betekent wel dat je er continue erbij moet zijn. "Je kunt je niet laten afleiden door dingen er omheen." Een lastige taak, zeker met lange werkdagen tijdens zo'n toernooi. "Ik werk deze dagen van 10 uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds", vertelt de Berkelse.
"Maar het is ook een kwestie van gewenning, ik doe het nu zeven jaar en ik vind het nog steeds erg leuk." Wie het werk van fotografe Anne Reitsma wil zien, kan terecht op haar website.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl