'Geen asielzoekerscentrum in Albrandswaard'

Voor het gemeentehuis van Albrandswaard in Poortugaal staan maandagavond tientallen mensen die niet naar binnen mogen. In het gemeentehuis vergadert de gemeenteraad over de huisvesting van erkende vluchtelingen. Het gaat om mensen die een verblijfsvergunning hebben gekregen en een plek zoeken.
De bouw van de huizen is omstreden. Er zijn veel sprekers in de raadszaal die tegen zijn. Buiten staan mensen die niet meer in de zaal passen.

Er gonzen geruchten in Albrandswaard dat de gemeente een asielzoekerscentrum zou willen bouwen. Er is zelfs een petitie tegen de komst van het vermeende AZC ingediend, die is getekend door 700 mensen.

Volgens burgemeester Wagner komt er geen asielzoekerscentrum, tijdelijke opvang of crisisopvang.

Gemeenteraad akkoord
De gemeenteraad van Albrandswaard is akkoord met de huisvesting van gemiddeld 60 asielzoekers per jaar in tijdelijke units of verbouwde bestaande panden in de komende vier jaar. In totaal gaat het dan om 240 statushouders.

De raad wil dat wordt onderzocht wat het kost om meer sociale huurwoningen te bouwen in Albrandswaard. Veel partijen willen ervoor zorgen dat mensen die op de wachtlijst staan niet de dupe worden van de instroom van asielzoekers.


Foto via Twitter van CU SGP Albrandswaard (@CUAlbrandswaard)

Deel dit artikel:

Reageren