nieuws

Tattoo-opa diep teleurgesteld na weigering spreekbeurt

Hugo Goorhuis uit Schiedam is van top tot teen getatoeëerd. Zijn kleinzoon in Enschede wilde dat bij zijn spreekbeurt laten zien op school, maar opa werd de toegang geweigerd. Het schoolhoofd was bang voor schrik onder de leerlingen.
Hugo voelt zich gediscrimineerd door de directie van IBS de Eschmarke in Enschede. "De directrice is bekrompen. Ze zei tegen mij: 'Misschien zijn jullie in het Westen van het land hiervoor ver genoeg, maar in het Oosten zijn we dit niet gewend."
De directrice zegt in een reactie dat het veiligheidsgevoel van de leerlingen boven alles gaat. "Als we kunnen ingrijpen om angst te voorkomen, dan zullen we dat zeker doen."

Heel erg teleurgesteld

Hugo is naar eigen zeggen niet boos, maar heel erg teleurgesteld. En hij staat daar volgens hem niet alleen in: "Toen ik weg werd gestuurd, riepen de kinderen op school: 'Het is discriminatie dat opa niet mag komen'.
De Schiedammer heeft overwogen een klacht van discriminatie in te dienen. Uiteindelijk heeft hij daar vanaf gezien omdat het volgens hem weinig verschil zal maken.