nieuws

Vermeer opnieuw bedreigd, nu bij dartswedstrijd

Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer wordt opnieuww beledigd en bedreigd, nu bij dartswedstrijd in het Verenigd Koninkrijk
Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer wordt opnieuww beledigd en bedreigd, nu bij dartswedstrijd in het Verenigd Koninkrijk
Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer is opnieuw beledigd en bedreigd. Dat gebeurde dit keer niet tijdens een voetbalwedstrijd, maar bij het darten in Newcastle in Engeland. Mensen in het publiek hielden bordjes omhoog met daarop "Kenneth NSB" en "Kenneth Vermeer Hangen".
De beledigende teksten werden getoond tijdens de opkomst van darter Phil Taylor, zo is te zien op foto's en video's die op Twitter zijn gedeeld. Het was ook goed te zien op televisie, waar de Premier League donderdagavond op RTL7 werd uitgezonden.


De mannen die de bordjes vast hadden zijn waarschijnlijk Ajax-aanhangers. Een van de mannen had een Ajax-tatoeage op zijn arm. Vermeer keepte tot 2014 in Amsterdam.
Op de bordjes stond ook een pop aan een galg getekend. Dat verwees naar een eerdere bedreiging die was geuit richting Vermeer.
Een 26-jarige man uit Wageningen hing vorig week tijdens de voetbalwedstrijd Ajax-Feyenoord een pop aan een strop aan de balustrade die de Feyenoord-keeper moest voorstellen. Vermeer deed daarna aangifte en de man kreeg een stadionverbod en wordt vervolgd voor bedreiging.

Schande voor de sport
RTL7 neemt nadrukkelijk afstand van de beledigingen die te zien waren tijdens de dartsuitzending. RTL noemt het een "lafhartige actie" en vindt het een schande voor de sport in het algemeen.
De zender kon de beelden niet voorkomen, laat een woordvoerder vrijdag weten. "We hebben te maken met een internationale feed en dat houdt in dat deze beelden de hele wereld overgaan, waarbij RTL7 geen invloed kan uitoefenen op de getoonde beelden van de wedstrijden."
RTL7 overweegt wel de professionele dartsbond PDC in Engeland, die de uitzendrechten bezit, in te lichten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl